Børn er bare mere trygge, når der er lidt lys, hvor de skal sove. Jeg vil gerne gøre det for dem, men det skal ikke være skarpt lys, det skal ikke være loftslys, det skal ikke være varme lamper, som de kan brænde sig på og meget mere. Det er nok derfor, jeg er så glad for lyskæder. De giver et blødt lys, det er rigtig hyggeligt, og det er lys, børnene også kan bruge om dagen, hvis de har lyst.

Ikke kun til jul

Ideen fik jeg, efter jeg havde bestilt nogle sirius lyskæder til jul. Der er altid meget mere lys i alle hjem, men hvorfor ikke bruge kæderne hos børnene i stedet? De kan sagtens bruges året rundt, og det er heller ikke noget, de bliver trætte af, når de bliver større. Der var ikke andet for, end at lyskæderne kom op inde på deres værelser i stedet for i stuen, og så bestilte jeg bare nogle flere til os voksne. Det er ikke så svært.

Det har haft en rigtig god effekt, og børnene synes, de er både fine og hyggelige. Først troede de, at det bare var julepynt, men nu har de fundet ud af, at de må beholde deres lyskæder hele året. Den gik rent ind hos dem begge. Og de har selv valgt, hvor de skal hænge. En har den rundt om døren og den anden rundt om vinduet.

Mange timers brug

Ja, lyskæder er noget, der kan købes alle steder, men dem her har et blødt og behageligt lys, og så kan de brænde i rigtig mange timer. Børnene når næppe at slide dem op, inden de skal flytte hjemmefra, selvom de er rigtig meget i brug. Og så er det lys, der kan flyttes rundt. Det kan jeg godt lide, for det giver mange muligheder.