Jeg har en teenager, der snart fylder 18 år. Det gør vist mig til en kedelig og gammeldags voksen – i hvert fald i hendes øjne – og hun tror ikke, jeg ved noget om, hvad der er moderne, når man er ung. Så jeg tror ikke hendes forventninger til hendes gave er noget særligt, men det er det, jeg skal modbevise.

Det er en stor og vigtig dag

Ja, normalt er jeg nok lidt kedelig, for det er altid pengegaver, der kommer fra min side, men ikke denne gang. At fylde 18 år er en milepæl, og jeg vil gerne give hende noget, hun kan have i rigtig mange år men også noget, hun bliver rigtig glad for.

Jeg er ikke altid så god til at regne ud, hvilke smykker der falder i god jord hos hende, så den tanke har jeg for længst opgivet. Der er også for meget at overveje og for mange designere. Men et ur ville til gengæld være en god idé. Vores elev på arbejdet havde for nyligt vist sit frem til frokosten, og hun var mere end begejstret. Det er åbenbart det hotteste ur, der findes for tiden, så det skulle min datter selvfølgelig også have, også selvom hun ikke går med ur til hverdag

At finde det rette

Det svære var så at vælge det helt rigtige blandt de mange Daniel Wellington ure. Jeg valgte et med en sort urskive og rem med en sølvfarvet urkasse. Jeg overvejede også at købe et til mig selv, fordi designet er fantastisk, men det ville være for meget for hende. Desværre for mig. Det må vente lidt.

Med det sagt, så var det den perfekte gave. Ikke kun kom det hurtigt og i en flot æske, men hun blev helt vildt glad. Nu er jeg i folden som den seje far, der ved, hvad der rør sig, og det vil jeg gerne blive ved med at være.