Jeg har altid været glad for historier, der handler om gamle dage. Det kan reelt være så lang tid siden, som det er muligt, men det kan også bare være det sidste århundrede. Det skaber for mig en spændende ramme, når en forfatter har sat sig grundigt ind i det, der skal skabe den historiske ramme for en fortælling. Når det sættes sammen med spændende personligheder, så bliver historien levende på en helt anden måde.

Jeg kan se det for mig

Når jeg læser en god bog, så forvandles handlingen til en film, der kører i mit hoved. Det gør personerne levende, og jeg ser dem fysisk foran mig, som handlingen skrider frem. Alle de nuancer kan på ingen måde overføres til en rigtig film og jeg foretrækker altid bøgernes verden. Her er tiden min egen, og det er her, jeg kan slippe al stress og jag fra hverdagen.

Men bøger er lige så forskellige som alt andet, og det kan være besværligt at slæbe en stor og tyk bog med, fordi den vejer. En tynd bog er også problematisk, for så skal jeg som regel have en til med, for en lille bog er sjældent nok.

Derfor bruger jeg e-bøger

Med e-bøger har jeg ikke de problemer længere. Alle bøger på et sted, og en stor bog vejer det samme som en lille. Mangler jeg noget nyt at læse i, så kigger jeg ind hos politikenbooks og nyder at lade mig friste af deres store udvalg.

Det er næsten umuligt ikke at købe en ny bog, når jeg kigger ind, men da jeg er vild med at læse, så er det jo ikke en dårlig ting for mig. Selv denne nye måde at læse bøger på og købe dem på er jeg blevet vild med. Det er så meget lettere, end det var før i tiden.