Matcha te er i løbet af de seneste år blevet et populært begreb i diverse magasiner, på hjemmesider og i youtubernes og bloggernes univers. Dog er der mange, der ikke har styr på, hvad matcha te egentlig er for en slags te, og hvad man kan bruge den til ud over at brygge te med. Få styr på disse facts ved at læse med herunder, så du måske selv får lyst til at prøve den populære te.

Fremstilles af teblade

Du har måske allerede set matcha teens kendetegn: det flotte grønne pulver. Matcha er nemlig et grønt pulver, som er fremstillet af særligt udvalgte grønne teblade. Disse teblade er langsomt og forsigtigt blevet knust til et pulver, så teen hermed ikke bliver opvarmet under knusningen af bladene. Når du ønsker at drikke matcha teen, skal du ligeledes have fat i et specielt piskeris til formålet, idet pulveret opløses direkte i vand under omrøring med piskeriset. Hermed bliver sammenblandingen til en flot grøn te, hvis smag både er diskret og frisk, men samtidig en smule bitter.

Flere forskellige formål

Ønsker du ikke at drikke matcha teen grundet dens lidt specielle smag, kan du sagtens anvende matcha pulveret til andre gode formål. Du har for eksempel muligheden for at bruge pulveret som ingrediens i is, idet pulveret vil give en spændende farve og smag. Derudover kan pulveret drysses på kager, så du kan imponere hele selskabet med en chokoladekage med flotte grønne toner. Ønsker du en grøn smags- og farvegiver til diverse desserter og lækre chokoladestykker, kan matcha pulveret endvidere benyttes til disse kunstner. Det er ligeledes ofte kun fantasien, der sætter grænserne, så finder du ud af, at matcha pulveret smager godt i en drink eller en sirup, er det endelig med at lave det samme nummer igen, når gæsterne ankommer. Matcha teen sælges desuden for eksempel på en række af forskellige hjemmesider såsom denne: https://chinateahouse.eu/matcha-te-87/, hvor du vil finde et fint udvalg af den populære te.